Kodin turvallisuus ja apuvälineet

Kodin turvallisuus ja apuvälineet

Sivusto on kehityksen alla

Kodin ja lähiympäristön turvallisuus ovat tärkeitä asioita ikääntyvän arjessa. Toimiva, esteetön, turvallinen ja viihtyisä koti vaikuttavat ikääntyvän hyvään arkeen suuresti. Yleisimpiä kotitapaturmia ovat kaatumiset. Toimivaan asumiseen ja turvalliseen liikkumiseen on saatavissa tukea ja apuvälineitä. 

Jo pienillä sisustuksellisissa asioilla ja kodinmuutostöillä voi saada kodista turvallisemman. Kannattaa tarkastella kodin turvallisuutta ja mahdollisia kunnostuksen tarpeita mahdollisimman ajoissa jo silloin, kun liikkuminen ei tuota haasteita. Esimerkiksi hyvällä valaistuksella, poistamalla ylimääräiset kynnykset ja liukkaat matot sekä varmistamalla, että lattialla olevat johdot on poistettu voit lisätä kotisi turvallisuutta. 

Apuvälineiden avulla voit helpottaa arkea tarpeittesi mukaan. Saatavilla on monenlaisia apuvälineitä, niin pieniä kuin suuria, esimerkiksi pystykahvaista leikkuuveistä on helppo käyttää vähäisinkin käsivoimin ja tukikahvat seinissä ja portaikoissa helpottavat kulkemista. Turvapuhelimen avulla voi hälyttää apua helposti, jos jotain sattuu.

Tulosta tämä sivu